Kérdése van? Hívjon minket! +36308867748

Blog
2021.02.25 13:26

Miért jó véroxigénszint és pulzusmérő?

Miért jó véroxigénszint és pulzusmérő?

Mindenki számára kulcsfontosságú szerepet tölt be az egészség. Ismertté vált egy mondás, miszerint előbb legyen egészség, aztán majd lesz valahogy.

Fő az egészség!

Mindenki számára kulcsfontosságú szerepet tölt be az egészség. Ismertté vált egy mondás, miszerint előbb legyen egészség, aztán majd lesz valahogy.

Mindenki tudja, hogy egészség nélkül szenvedéssé tud válni az élet. Jó, ha barátságban vagyunk vele. Valamennyien estünk már át enyhébb betegségeken, olyankor is az jár a fejünkben, hogy miért nem figyeltem oda sokkal jobban magamra, hogyan tudtam volna megelőzni, mit tehetnék másképp.

Sokan nem tudják, hogy ha egész életünkben mostohán bánunk testünkkel, biztosak lehetünk abban, hogy ahogy idősödünk, akkor jönnek elő újabbnál újabb megbetegedések. Ha időben észreveszed, hogy többet kellene foglalkoznod magaddal, akkor kiegyensúlyozott, boldog életet élhetsz.

Érzed jól magad a bőrödben!

Ha te sem szeretsz órákat a kórházban, háziorvosnál tölteni, itt egy egyszerű, szaktudást nem igénylő, gyors pulzoximéter, amely segít neked figyelni az életparamétereidet otthonról is.

Naprakész lehetsz a pulzus és véroxigénszinteddel, ami nagyon fontos az emberi egészség kiegyensúlyozottságára.

A vér normál oxigénszintje életet menthet, hiszen létfontosságú szerepet tölt be. Minden egyes másodpercben szükségünk van rá, hiszen éltető eleme testünk sejtjeinek, ezen múlhat szellemi és fizikai teljesítményünk.

A szervezetünk 98%-os véroxigén-tartalom mellett képes az optimális működésre.

Jó tudni, hogyan is alakul ki az emberi szervezet oxigénszintje

 Egy liter vér két deciliter oxigén szállítására képes. Ugyanakkor, ha az így elért percenkénti egy liter oxigén nem jut be a szervezetbe, akkor az az életfunkciók rovására megy.  Ebben az esetben a sejtek arra törekednek, hogy valamilyen új energiaforrás után nézzenek, tehát cukrot kezdenek lebontani. Mivel ezt a folyamatot oxigén hiányában teszik, így olyan anyagok halmozódnak fel a szervezetben, melyek felborítják a teljes anyagcserét. Ezt követően egészségtelen sejtek jönnek létre, melyek nem képesek felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben. Kimutatások szerint, az egészséges emberek oxigén szintje a vérben 99%. Ha valamilyen betegség fordul elő, akkor ez akár 89%-ra is csökkenhet. A véroxigén elégtelen szintje valamilyen betegségre utal. Jelezhet akár enyhe kimerültséget, de vezethet egészen súlyos megbetegedésekhez.

Hogyan használjam a pulzoximétert?

  • Használata roppant egyszerű, csak nyissa ki a pulzoximétert, helyezze be az ujját a készülékbe és nyomja meg a gombot. Extragyorsan kimutatja az eredményt, amely nagyon megbízható adatokat mutat.
  • Kezelhetősége nagyon könnyű és egyértelmű, kevés energiafogyasztást igényel, hiszen, ha nem kap 5 másodpercen belül jelet, akkor automatikusan kikapcsol a készülék.
  • Annyira könnyű maga a mérőeszköz is, valamint a használata is, hogy a kézi táskádbaban is hordozhatod. Nem kell a kábelekkel, pumpálással foglalkoznod.

Kinek ajánlott?

Biztonságos eszköz lehet időseknek, kismamáknak, sportolóknak, betegeknek, gyermekeknek egyaránt.

(a cikk a KütyüNeked.hu webáruház tulajdona)