6 az 1-ben napelemes solar Robot készlet 2.0 napelemes játék

Nincs raktáron

Ez a napelemes játék robot csomag mindenkinek remek szórakozást nyújt, akit érdekel a napenergia és a robot építés. A készletből hatféleképpen építkezhetsz, vagyis ha befejeztél egy robotot, akkor átalakíthatod naphajtású vízi járművé, szélmalommá, motorrá, stb. Nem csak ezért nagyszerű szórakozás, hanem mert megfigyelheted a napenergia használatát gyakorlatban is, így van némi tudományos jellege is. Ha olyan helyen élsz, ahol nincs túl sok napsütés, bizonyára örömmel hallod, hogy nem a nap az egyetlen energiaforrás, amiből ez a robot képes energiát nyerni. Egy 50 W-os halogén izzóval ugyanazt a hatást éred el, ami azt jelenti, hogy borús, esős napokon is játszhatsz vele.

  3 990 Ft
  Nincs raktáron
  Kedvencekhez
  Ajánlom
  Nyomtat
  Kérdés a termékről
  Használati útmutató
  6 az 1-ben napelemes solar Robot készlet 2.0 napelemes játék - használati útmutató
  • Ez a napelemes játék robot csomag mindenkinek remek szórakozást nyút, akit érdekel a nepenergia és a robot építés.
  • A készletből hatféleképpen építkezhet, vagyis ha befejezett egy robotot, akkor átalakíthatja naphajtású vízi járművé, szélmalommá, motorrá, stb.
  • Nem csak ezért nagyszerű szórakozás, hanem mert megfigyelheti a napenergia használatát gyakorlatban is, így van némi tudományos jellege is. Ha olyan helyen él, ahol nincs túl sok napsütés, bizonyára örömmel olvassa, hogy nem a nap az egyetlen energiaforrás, amiből a robot képes energiát nyerni.
  • egy 50 W-os halogén izzóval ugyanazt a hatást érheti el, ami azt jelenti, hogy borús időben, esős napokon is játszhat vele.  

   

  Egyszerűen törje ki az építőelemeket a tablábol és a csomagban található összeszerelési piktogramok alapján készítse el az önnek szimpatikus konfigurációt.

   

  Ápolás és tisztítás

  A készülék nem igényel karbantartást, tehát ne szeclje szét. Tisztítás előtt kapcsolja ki a terméket.

  Mellőzze a tisztító- és súroló szerek, és a kemény éles tisztító eszközök használatát! A szakszerűtlen tisztítás a tennék sérülése: okozhatja!

  A készüléket gondosan tisztitsa meg pl. egy puha, tiszta ruhával

  Használat Specifikációk

  - Anyag: Műanyag

  - Szín: Fehér és kék

  - Tápellátás: Napelemmel, akkumulátort nem tartalmaz

  - Napelem élettartam: 3-5 év

  - A játék összeszerelése során fokozza a gyermekek szellemi fejlődését

  - 10 éven felülieknek ajánlott Mellékelt Tartozékok

  - 4 db Összeszerelhető alkatrész lap

  - 5 db Kis alkatrész

  - 1 db Összeszerelési útmutató

   

  Általános tudnivalók

  A Használati utasítás a biztonságra és a használatra vonatkozó fontos utasításokat tartalmazza. Fontos tudnivalókat tartalmaz az üzembe helyezésről és a kezelésről. A termék használata előtt alaposan olvassa el a használati útmutatót, különösen a biztonsági előírásokat. A használati útmutató figyelmen kívül hagyása súlyos sérülésekhez vagy a termék károsodásához vezethet. A használati útmutató az Európai Unióban érvényes szabványok és szabályok alapján készült.

  őrizze meg a használati útmutatót. A terméket csak a leírtaknak megfelelően és a megadott alkalmazási területeken használja. A termék harmadik fél számára való továbbadása esetén kézbesítse vele annak a teljes dokumentációját is, beleértve a Kezdési útmutatót.

  A Használati és kezdési útmutatóban szereplő képek csak illusztrációk.

  Biztonsági tudnivalók Rendeltetésszerű használat

  Az eszközt kizárólag a használati útmutatójában leírtaknak megfelelően használja. Bármely más használat rendeltetésellenes használatnak minősül, anyagi kárt és/vagy személyi sérülést okozhat. A termék nem játékszer, gyerekek kezébe nem való. Ne működtesse a terméket felügyelet nélküli

  A gyártó és a forgalmazó a rendeltetésellenes vagy hibás használatból eredő kórokért nem vállal felelősséget.

  Biztonsági figyelmeztetések

  Használatba vétel előtt olvassa végig a Kezdési útmutatót. Ennek a Kezelési útmutatónak a be nem tartásából fakadó károk esetén érvényét veszíti a szavatosság/garancia. A következményi károkért nem vállalunk felelősséget!

  A szakszerűtlen kezelésből, vagy a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyásából eredő tárgyi vagy személyi károkért nem vállalunk felelősséget. Ilyen esetekben érvényét veszti a szavatosság/garancia.

  Biztonsági és engedélyezési okokból (CE) a termék önkényes átalakítása és/vagy módosítása nem megengedett. Ne szerelje szét a készüléket!

  Ha úgy látja, hogy megsérült a készüléke, többé már ne használja, hanem vigye el szakszervizbe, vagy juttassa el a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtő helyre.

  Tartsa be azoknak a készülékeknek a használati útmutatóját és biztonsági előírásait is, amelyekhez ezt a készüléket csatlakoztatja.

  A tűzeset és az áramütés elkerülése érdekében óvja a készüléket a rácseppenő és ráfröccsenő víztől, és soha ne tegyen folyadékkal teli tárgyat - például virágvázát - a készülékre. A készülékházba beszivárgó víz vagy más folyadék rövidzárlatot okozhat. Ne merítse víz vagy bármilyen más folyadék alá! Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön víz, illetve más folyadék a készülékházba)

   

  Kerülje el a következő kedvezőtlen környezeti körülményeket a felállítási helyen vagy szállítás közben: Nedvesség vagy túl nagy páratartalom. Extrém hideg vagy hőség, közvetlen napsugárzás. Por vagy éghető gázok, gőzük, vagy oldószerek jelenléte. Erős rezgés, ütődés, ütés. Erős mágneses mezők, pl. gépek vagy hangszórók közelében.

  Az elemeket és az elemet tartalmazó berendezéseket ne helyezze el olyan helyen, ahol sugárzó hőnek- például napfénynek vagy tűznek - vannak kitéve.

  Bánjon óvatosan a készülékkel, lökés, ütés, vagy már kis magasságból való leejtés következtében is megsérülhet.

  Ha a terméken sérülés, deformálódás látható, akkor ne használja tovább.

  Sérülésveszély

  Ne használja a terméket, ha valamilyen károsodást észlel! Ellenőrizze, hogy valamennyi alkatrész szakszerűen van összeszerelve! Szakszerűtlen szerelés esetén sérülésveszély áll fenn

  Figyelem!

  Veszélyes a gyermekekre és a korlátozott fizikai, érzékszervi vagy mentális képességű személyekre (például az idősebb emberekre, és azokra, akik nincsenek fizikai vagy szellemi képességeik teljes birtokában) vagy azon személyekre, akik nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal és tudással (például a nagyobb gyerekekre).

  Figyelem!

  Ne tegye ki a készüléket szélsőséges hőmérsékletek hatásának, vagy erős mechanikai igénybevételeknekl Ellenkező esetben a termék deformálódhat.

  A terméket semmiképp nem javíthatja, másképp nem garantálhatjuk a megfelelő működését. Ezen utasítás figyelmen kívül hagyása a garanciát megszünteti.

  NE helyezze a készüléket hőforrás közelébe!

  Figyelmeztetés Élet- és balesetveszély kisgyerekek és gyerekek számára!

  Soha ne hagyja a gyerekeket felügyelet nélkül a csomajóanyagokkakk tasakok és fóliák nem játékszerek. Ügyeljen arra, hogy gyermeke'ne húzza a fejére, vagy le ne nyelje a részeit.

  A csomagoló anyagok által fulladásveszély áll fenn. A gyerekek nem képesek felismerni a készülék használatával fellépő veszélyeket.

  Tárolja a terméket a gyerekek számára nem elérhető helyen! Az apró alkatrészeket ne hagyja gyermekek közelében, mert azok fulladást okozhatnak!

  Tudnivalók az akkumulátorokról, elemekről:

  1. Soha ne dobja a terméket tűzbe. Az elemek révén tűz- és robbanásveszély állhat fenn.
  2. A kifolyt vagy sérült elemek/akkuk a bőrrel való érintkezéskor felmarhatják a bőrt, használjon ezért Ilyen esetben megfelelő védőkesztyüt. Az elemből kiszivárgó folyadék kémiailag nagyon agresszív. A tárgyakat vagy felületeket, amelyekkel érintkezésbe kerül, erősen károsíthatja.
  3. Amennyiben az elemből származó folyadék a bőrre vagy szembe kerülne, az érintett testrészt öblítse le vízzel és forduljon orvoshoz.
  4. Lenyelés veszélye! A kisgyermekek az elemet lenyelhetik, fulladás veszélye fenyeget. Az elemeket ezért tárolja gyermekektől távol I
  5. Ügyeljen a helyes polaritásra plusz (+) és mínusz (-)
  6. Amennyiben az elem kifolyt, használjon védőkesztyűt és tisztítsa ki az elem-rekeszt száraz ruhával.
  7. Az elemeket védje a túlságos hő ellen.
  8. Az elemeket nem szabad feltölteni sem rövidre zárni.
  9. Amennyiben a készüléket hosszabb ideig nem használja, vegye ki az elemeket a rekeszből.
  10. Használjon azonos, vagy egyenértékű elemeket.
  11. Mindig egyszerre az összes elemet cserélje.
  12. Az elemeket tilos szétszedni vagy zúzni!